Incepand cu anul 1950 Fronius dezvolta solutii inovatoare complete pentru sudarea cu arc electric si sudarea prin presiune in puncte, telul fiind acela de a pune la dispozitia clientilor sistemul de sudare perfect.

 TPS/i este disponibil in mai multe variante de putere (320A, 400A, 500A si 600A). A fost proiectat practic de la zero. Astfel, rezultatul este o imbunatatire consistenta a proprietatilor sudurii, o imbunatatire a comunicarii intre om si masina si o manevrare perfecta.

 Domenii de utilizare

 • Toate aceste calitati recomanda sursa pentru a fi folosita in oricare domeniu in care activitatea de sudare cu arc electric este prezenta.

Descriere produs

Noul echipament introduce pe piata procedee noi de sudare, functii noi si performante superioare.

Platforma noua pe care este construita sursa, permite completarea ulterioara cu soft-uri si componente hard cu functii ce pot raspunde unor noi provocari.

 • LSC (LowSpatterControl). Prin procesarea eficienta a unui volum mare de informatii suplimentare, starile procesului la scurtcircuit (Short-Arc), anume aparitia si incheierea scurtcircuitului, sunt inregistrate extrem de rapid. Sursa reduce apoi curentul in mod automat. Efectul este un proces unic de sudare cu arc electric scurt (Short-Arc), cu numar redus de stropi.
 • PMC (PulseMulti Control). Acest procedeu este dezvoltat din procedeul clasic de sudare in curent pulsat. Prelucrarea rapida a datelor si inregistrarea cu precizie a starilor procesului imbunatatesc enorm modul de desprindere de picaturi. Perfect pentru cei care doresc sa sudeze mai rapid si in acelasi timp stabil, cu o patrundere constanta.
 • Stabilizarea patrunderii. Dispozitivul activ de reglare al sarmei compenseaza in mod semnificativ influenta lungimii capatului liber al sarmei (Stick-Out) asupra rezultatului sudarii. Arcul electric castiga enorm in stabilitate, iar patrunderea sudurii este aproape constanta.
 • Amorsare perfecta – adaptarea inteligenta a energiei de amorsare la procesul de sudare. In functie de temperatura sarmei la momentul amorsarii, se introduce o cantitate de energie mai mica sau mai mare, astfel se obtine o amorsare perfecta de fiecare data.
 • Pistoletul de sudare beneficiaza si el de tehnologii noi:
  • Racirea pistoletului. Noile pistolete de sudare stabilesc un nou punct de referinta in domeniul racirii. La sistemele racite cu apa, circuitul de racire din pistolet a fost mutat cat mai in fata si in exterior posibil. Prin forma ascutita a duzei de curent, se absorbe o cantitate mai redusa de caldura radianta. Doar acest lucru conduce la o scadere a temperaturii cu pana la 70°C la consumabile. Astfel este posibila sudarea pe perioade mai lungi, iar consumabilele au o durata de viata mai mare. Dovada eficientei este ca doar 1,5 minute dupa sudarea cu 500 A duza de gaz poate fi inlocuita cu mana – fara manusa!.
   • Pentru a disipa in mod optim temperatura reziduala la pistoletele de sudare fara racire, duza de gaz, duza de curent si suportul duzei sunt confectionate din cupru, iar inelul izolator din ceramica
  • Durabilitate. Gatul noilor pistolete de sudare este confectionat din otel inoxidabil, iar izolatia pentru corpul pistoletului a fost plasata in interiorul gatului. In acest mod, suprafata corpului pistoletului este protejata impotriva stropilor sau deteriorarilor de la exterior astfel pistoletul de sudare este extrem de robust si durabil. In plus, toate consumabilele pot fi inlocuite cu usurinta.
  • Forma pistoletului de sudare a fost regandita si conceputa de la baza. Astfel, pistoletul este perfect echilibrat si prezinta un maner ergonomic. Pachetul de furtune este legat printr-o imbinare articulata, iar o protectie flexibila si rotativa din cauciuc previne indoirea acestuia.
  • Eficienta. Schimbarea fara unelte a bowden-ului (arcul conducator). Noua mufa de prindere permite fixarea simpla, fara unelte a bowden-ului si mareste astfel precizia de sudare. In plus, pierderile de gaz se reduc la ≤ 3 %. Mufele de fixare a bowden-ului sunt codate pe culori, in functie de diametrul sarmei.
  • Inovatie. Noul pistolet PullMig cel mai usor pistolet de sudare in sistem push-pull din lume. In aceasta varianta are doar o treime din greutatea modelelor asemanatoare. Datorita design-ului compact, nu exista aproape nicio diferenta de marime fata de pistoletele de sudare manuala conventionale. Si toate acestea la o precizie incomparabila. Remarcabil!
  • Noul pistolet Multilock. Corpul pistoletului poate fi rotit 360° pentru accesibilitate maxima, in acest fel sudorul are asigurat lucrul confortabil. Corpurile pistoletului sunt disponibile in diferite forme asa incat se poate gasi solutia ideala pentru orice aplicatie. Noul sistem de cuplare a corpului pistoletului garanteaza ca nu sunt scurgeri de apa in timpul inlocuirii.
 • Ecranul tactil cu meniul intuitiv , informeaza asupra tuturor parametrilor aparatului prin text clar cu cuvinte intregi, inclusiv in limba romana. Acesta prezinta o structura practica, adaptata mediului de sudare. Astfel, culorile, unghiul de vizibilitate, luminozitatea, robustetea si multe altele au fost armonizate in vederea unui mod de functionare simplu si eficient. Interfata grafica si calitatile constructive fac ca deservirea sa fie mai simpla ca niciodata – chiar si cu manusi.

Procedee de sudare

 • MIG/MAG STANDARD
 • MIG/MAG PULS
 • MIG/MAG LSC
 • MIG/MAG PULS PMC
 • MIG/MAG CMT
 • TIG (WIG)
 • MMA – electric manual
Tensiune de alimentare -15% /+ 15 %3 x 400 V
Siguranta fuzibila la retea35 A Lenta
Frecventa tensiunii la alimentare50 / 60 Hz
Cos Phi0.99
Domeniul curentului de sudare (MIG/MAG)3 – 320 A
Curent de sudare la 10min/40°C320 A la D.A.(1) 40%
260 A la D.A.(1)60%
240 A la D.A.(1) 100%
Tensiune de sudare (MIG/MAG)14.2 – 30.0 V
Tensiunea de mers in gol73 V
Clasa de protectie IP 23
Dimensiuni L x l x H706 x 300 x 510 mm
Greutate35 kg

(1) – D.A. – durata activa