Cu TPS270i C, Fronius reuseste sa impacheteze toate avantajele surselor TPS/i intr-un echipament compact.  Aceasta configuratie se incadreaza la intrarea in gama, cu o  putere maxima de 270A.

Dimensiunile compacte, derulatorul incorporat si greutatea mica, fac ca aceasta configuratie sa fie ideala si perfect potenta in aplicatiile din ateliere mici si in cazul interventiilor de pe santiere.

Construit pentru utilizare universala. Aceasta afirmatie este perfect valabila deoarece se pot rezolva teme folosind urmatoarele procedee de sudare:

 • MIG/MAG PULS
 • MIG/MAG STANDARD
 • MIG/MAG LSC
 • MIG/MAG PULS PMC
 • TIG (WIG) DC cu LiftArc
 • MMA – electric manual

Descriere produs

Platforma compacta ofera facilitatile deja obisnuite la sursele TPSi, astfel:

 • LSC (LowSpatterControl). Prin procesarea eficienta a unui volum mare de informatii suplimentare, starile procesului la scurtcircuit (Short-Arc) si anume aparitia si incheierea scurtcircuitului, sunt inregistrate extrem de rapid. Sursa reduce apoi curentul in mod automat. Efectul, un proces unic de sudare cu arc electric scurt (Short-Arc), cu numar redus de stropi.
 • PMC (PulseMulti Control). Acest procedeu este dezvoltat din procedeul clasic de sudare in curent pulsat. Prelucrarea rapida a datelor si inregistrarea cu precizie a starilor procesului imbunatatesc enorm modul de desprindere de picaturi. Perfect pentru cei care doresc sa sudeze mai rapid, si in acelasi timp stabil, cu o patrundere constanta.
 • Stabilizarea patrunderii. Dispozitivul activ de reglare al sarmei compenseaza in mod semnificativ influenta lungimii capatului liber al sarmei (Stick-Out) asupra rezultatului sudarii. Arcul electric castiga enorm in stabilitate, iar patrunderea sudurii este aproape constanta.
 • Aceasta functie confera cordoanelor de sudura, in cazul aluminiului, un aspect identic celui obtinut prin procedeeul TIG, iar calitatea cordonului este garantata.
 • Amorsare perfecta – adaptarea inteligenta a energiei de amorsare la procesul de sudare. In functie de temperatura sarmei la momentul amorsarii, se introduce o cantitate de energie mai mica sau mai mare si astfel, se obtine o amorsare perfecta de fiecare data.
 • Pistoletele de sudare sunt concepute in aceeasi folozofie de produs ca si sursele, si ofera urmatoarele facilitati::
  • Durabilitate. Gatul noilor pistolete de sudare este confectionat din otel inoxidabil, iar izolatia pentru corpul pistoletului a fost plasata in interiorul gatului. In acest mod, suprafata corpului pistoletului este protejata impotriva stropilor sau deteriorarilor de la exterior, si astfel pistoletul de sudare este extrem de robust si durabil. In plus, toate consumabilele pot fi inlocuite cu usurinta.
  • Forma pistoletului de sudare a fost regandita si conceputa de la baza. Astfel, pistoletul este perfect echilibrat si prezinta un maner ergonomic.
  • Eficienta. Schimbarea fara unelte a bowden-ului (arcul conducator). Noua mufa de prindere permite fixarea simpla, fara unelte a bowden-ului si mareste astfel precizia de sudare. In plus, pierderile de gaz se reduc la ≤ 3 %. Mufele de fixare a bowden-ului sunt codate pe culori, in functie de diametrul sarmei.
  • Inovatie. Noul pistolet PullMig este cel mai usor pistolet de sudare in sistem push-pull din lume. In aceasta varianta are doar o treime din greutatea modelelor asemanatoare. Datorita design-ului compact, nu exista aproape nicio diferenta de marime fata de pistoletele de sudare manuala conventionale. Si toate acestea la o precizie incomparabila. Remarcabil!
  • Noul pistolet Multilock. Corpul pistoletului poate fi rotit 360° pentru accesibilitate maxima, astfel sudorul are asigurat lucrul confortabil. Corpurile pistoletului sunt disponibile in diferite forme, asfel incat sa se poata gasi solutia ideala pentru orice aplicatie.
 • Panoul de comanda al TPS270i C este si el compact, cu afisaj de tip matriceal (format din puncte luminoase), astfel meniul este afisat in text clar.
CaracteriscValoare
Tensiune de alimentare -10% /+ 15 %3 x 400V
Frecventa tensiunii la alimentare50/60 Hz
Siguranta fuzibila la retea20A lenta
Cos Phi0.99
Domeniul curentului de sudare MIG/MAG3 – 270 A
Domeniul curentului de sudare MIG/MAG3 – 270 A
Domeniul curentului de sudare MMA10 – 270 A
Curent de sudare la 10min/40°C270 A la D.A.(1) 40%
220 A la D.A.(1) 60%
190 A la D.A.(1) 100%
Domeniul tensiunii de sudare MIG/MAG14.2 – 27.5 V
Domeniul tensiunii de sudare MTIG14.1 – 20.8 V
Domeniul tensiunii de sudare MMA20.4 – 30.8 V
Tensiunea de mers in gol68 V
Clasa de protectie IP 23
Dimensiuni L x l x H687 x 276 x 445 mm
Greutate30.4 kg
Marcaj de conformitateCE, CSA
Marcaje referitoare la securitateS

(1) – D.A. – durata activa