Cu TPS 320i C Pulse, Fronius reuseste sa impacheteze toate avantajele surselor TPS/i intr-un echipament compact.  Aceasta configuratie se incadreaza la intrarea in gama, datorita puterii maxime de 320A.

Dimensiunile compacte, derulatorul incorporat si greutatea mica fac ca aceasta configuratie sa fie ideala si perfect potenta in aplicatiile din ateliere mici si in cazul interventiilor si de pe santiere.

Construit pentru utilizare universala. Aceasta afirmatie este perfect valabila deoarece se pot rezolva teme folosind urmatoarele procedee de sudare:

 • MIG/MAG PULS
 • MIG/MAG STANDARD
 • MIG/MAG LSC
 • MIG/MAG PULS PMC
 • TIG (WIG) DC cu LiftArc
 • MMA – electric manual

Descriere produs

Noul echipament introduce pe piata procedee noi de sudare, functii noi si performante superioare.

Platforma noua pe care este construita sursa, permite completarea ulterioara cu soft-uri si componente hard cu functii ce pot raspunde unor noi provocari.

 • LSC (LowSpatterControl). Prin procesarea eficienta a unui volum mare de informatii suplimentare, starile procesului la scurtcircuit (Short-Arc), anume aparitia si incheierea scurtcircuitului, sunt inregistrate extrem de rapid. Sursa reduce apoi curentul in mod automat. Efectu, un proces unic de sudare cu arc electric scurt (Short-Arc), cu numar redus de stropi.
 • PMC (PulseMulti Control). Acest procedeu este dezvoltat din procedeul clasic de sudare in curent pulsat. Prelucrarea rapida a datelor si inregistrarea cu precizie a starilor procesului imbunatatesc enorm modul de desprindere de picaturi. Perfect pentru cei care doresc sa sudeze mai rapid si in acelasi timp stabil, cu o patrundere constanta.
 • Stabilizarea patrunderii. Dispozitivul activ de reglare al sarmei compenseaza in mod semnificativ influenta lungimii capatului liber al sarmei (Stick-Out) asupra rezultatului sudarii. Arcul electric castiga enorm in stabilitate, iar patrunderea sudurii este aproape constanta.
 • Amorsare perfecta – adaptarea inteligenta a energiei de amorsare la procesul de sudare. In functie de temperatura sarmei la momentul amorsarii, se introduce o cantitate de energie mai mica sau mai mare, astfel se obtine o amorsare perfecta de fiecare data.
 • Pistoletul de sudare beneficiaza si el de tehnologii noi:
  • Racirea pistoletului. Noile pistolete de sudare stabilesc un nou punct de referinta in domeniul racirii. La sistemele racite cu apa, circuitul de racire din pistolet a fost mutat cat mai in fata si in exterior posibil. Prin forma ascutita a duzei de curent, se absorbe o cantitate mai redusa de caldura radianta. Doar acest lucru conduce la o scadere a temperaturii cu pana la 70°C la consumabile. Astfel este posibila sudarea pe perioade mai lungi, iar consumabilele au o durata de viata mai mare. Dovada eficientei, la doar 1,5 minute dupa sudarea cu 500 A duza de gaz poate fi inlocuita cu mana – fara manusa!.

Pentru a disipa in mod optim temperatura reziduala la pistoletele de sudare fara racire, duza de gaz, duza de curent si suportul duzei sunt confectionate din cupru, iar inelul izolator din ceramica

 • Durabilitate. Gatul noilor pistolete de sudare este confectionat din otel inoxidabil, iar izolatia pentru corpul pistoletului a fost plasata in interiorul gatului. In acest mod, suprafata corpului pistoletului este protejata impotriva stropilor sau deteriorarilor de la exterior, astfel pistoletul de sudare este extrem de robust si durabil. In plus, toate consumabilele pot fi inlocuite cu usurinta.
 • Forma pistoletului de sudare a fost regandita si conceputa de la baza. Astfel, pistoletul este perfect echilibrat si prezinta un maner ergonomic. Pachetul de furtune este legat printr-o imbinare articulata, iar o protectie flexibila si rotativa din cauciuc previne indoirea acestuia.
 • Eficienta. Schimbarea fara unelte a bowden-ului (arcul conducator). Noua mufa de prindere permite fixarea simpla, fara unelte a bowden-ului si mareste astfel precizia de sudare. In plus, pierderile de gaz se reduc la ≤ 3 %. Mufele de fixare a bowden-ului sunt codate pe culori, in functie de diametrul sarmei.
 • Inovatie. Noul pistolet PullMig este cel mai usor pistolet de sudare in sistem push-pull din lume. In aceasta varianta are doar o treime din greutatea modelelor asemanatoare. Datorita design-ului compact, nu exista aproape nicio diferenta de marime fata de pistoletele de sudare manuala conventionale. Si toate acestea la o precizie incomparabila. Remarcabil!
 • Noul pistolet Multilock. Corpul pistoletului poate fi rotit 360° pentru accesibilitate maxima, in acest fel sudorul are asigurat lucrul confortabil. Corpurile pistoletului sunt disponibile in diferite forme, astfel incat sa se poata gasi solutia ideala pentru orice aplicatie. Noul sistem de cuplare al corpului pistoletului garanteaza ca nu sunt scurgeri de apa in timpul inlocuirii.
 •  Ecranul tactil cu meniul intuitiv informeaza asupra tuturor parametrilor aparatului prin text clar cu cuvinte intregi, inclusiv in limba romana. Acesta prezinta o structura practica, adaptata mediului de sudare. Astfel, culorile, unghiul de vizibilitate, luminozitatea, robustetea si multe altele au fost armonizate in vederea unui mod de functionare simplu si eficient. Interfata grafica si calitatile constructive fac ca deservirea sa fie mai simpla ca niciodata – chiar si cu manusi.
CaracteristiciValoare
Tensiune de alimentare -15% /+ 15 %3 x 400V
Frecventa tensiunii la alimentare50/60 Hz
Siguranta fuzibila la retea35A lenta
Cos Phi0.99
Domeniul curentului de sudare MIG/MAG3 – 320 A
Domeniul curentului de sudare TIG3 – 320 A
Domeniul curentului de sudare MMA10 – 320 A
Curent de sudare la 10min/40°C320 A la D.A.(1)40%
260 A la D.A.(1) 60%
220 A la D.A.(1) 100%
Domeniul tensiunii de sudare MIG/MAG14.2 – 30.0 V
Domeniul tensiunii de sudare MTIG10.1 – 22.8 V
Domeniul tensiunii de sudare MMA20.4 – 32.8 V
Tensiunea de mers in gol71 V
Clasa de protectie IP 23
Dimensiuni L x l x H706 x 300 x 510 mm
Greutate35.8 kg
Marcaj de conformitateCE, CSA
Marcaje referitoare la securitateS

(1) – D.A. – durata activa